首頁 - 網校 - 萬題庫 - 美好明天 - 直播 - 導航 -
首頁考試吧網校萬題庫直播美好明天實用文檔作文大全寶寶起名
2019中考
法律碩士
2019高考
MBA考試
2020考研
MPA考試
考研培訓
專升本
在職研 自學考試 成人高考
四 六 級
雅思考試
申碩英語
英語四級
GRE考試
GMAT考試
英語六級
口譯筆譯
商務英語
日語等級
公共英語
博思考試
專四專八
托業考試
托?荚
成人英語三級
公 務 員
社會工作者
跟 單 員
事業單位
保險從業
單 證 員
教師資格
出版資格
駕 駛 員
教師招聘
報關水平
特崗教師
報檢水平
普 通 話
導游考試
人力資源管理師
國際貨運代理人
一級建造師
監理工程師
城鄉規劃師
化工工程師
二級建造師
房產經紀
結構工程師
安全評價師
一級消防師
安全工程師
注冊計量師
土地代理人
二級消防師
招標師考試
環境評價
設備監理師
一級造價師
電氣工程師
巖土工程師
暖通工程師
二級造價師
建筑師考試
環保工程師
注冊給排水
咨詢工程師
房地產估價
注冊測繪師
執業藥師 執業醫師 執業護士 衛生資格 初級護師 主管護師 鄉村醫師
基金從業 證券從業 銀行從業 期貨從業 保薦代表人
初級會計
高級經濟
統計師
中級會計
審計師
ACCA考試
會計職稱
美國注會
CMA考試
注會CPA
精算師
經濟師
國際內審師
初級經濟師
高級會計師
中級經濟師
注冊稅務師
等級考試 水平考試 職稱計算機 計算機一級 計算機二級 計算機三級 計算機四級
實用文檔
寶寶起名
作文大全
求職招聘
職業技能
論文下載
英語學習 入黨申請 思想匯報 工作總結
您現在的位置: 考試吧 > 英語四六級考試 > 學習資料 > 英語六級 > 閱讀 > 正文

2019年12月大學英語六級仔細閱讀練習題(5)

來源:考試吧 2019-07-09 8:54:38 要考試,上考試吧! 英語四六級萬題庫
考試吧整理“2019年12月大學英語六級仔細閱讀練習題(5)”,更多關于英語六級考試閱讀復習資料,請訪問考試吧英語四六級考試網。

  點擊查看:2019年12月六級仔細閱讀練習題匯總

  六級仔細閱讀練習題(5)

  Questions 61 to 65 are based on the following passage.

  It would be all too easy to say that Facebook's market meltdown is coming to an end. Afterall, Mark Zuckerberg's social network burned as much as $ 50 billion of shareholders' wealth injust a couple months. To put that in context, since its debut(初次登臺) on NASDAQ in May,Facebook has lost value nearly equal to Yahoo, AOL, Zynga, Yelp, Pandora, OpenTable,Groupon, LinkedIn, and Angie's List combined, plus that of the bulk of the publicly tradednewspaper industry:

  As shocking as this utter failure may be to the nearly 1 billion faithful Facebook usersaround the world, it's no surprise to anyone who read the initial public offering (IPO)prospectus (首次公開募股說明書). Worse still, all the crises that emerged when the companydebuted-overpriced shares, poor corporate governance, huge challenges to the core business,and a damaged brand-remain today. Facebook looks like a prime example of what Wall Streetcalls a falling knife-that is, one that can cost investors their fingers if they try to catch it.

  Start with the valuation(估值). To justify a stock price close to the lower end of theprojected range in the IPO, say $ 28 a share, Facebook's future growth would have needed tomatch that of Google seven years earlier. That would have required increasing revenue by some80 percent annually and maintaining high profit margins all the while.

  That's not happening. In the first half of 2012, Facebook reported revenue of $ 2.24 billion, up38 percent from the same period in 2011. At the same time, the company's costs surged to $ 2.6 billion in the six-month period.

  This so-so performance reflects the Achilles' heel of Facebook's business model, which thecompany clearly stated in a list of risk factors associated with its IPO: it hasn't yet figured outhow to advertise effectively on mobile devices, The number of Facebook users accessing thesite on their phones surged by67 percent to 543 million in the last quarter, or more than half itscustomer base.

  Numbers are only part of the problem. The mounting pile of failure creates a negativefeedback loop that threatens Facebook's future in other ways. Indeed, the more Facebook'sdisappointment in the market is catalogued, the worse Facebook's image becomes. Not onlydoes that threaten to rub off on users, it's bad for recruitment and retention of talentedhackers, who are the lifeblood of Zuckerberg's creation.

  Yet the brilliant CEO can ignore the sadness and complaints of his shareholders thanks tothe super- voting stock he holds. This arrangement also was fully disclosed at the time of theoffering. It's a pity so few investors apparently bothered to do their homework.

  61. What can be inferred about Facebook from the first paragraph?

  A.Its market meltdown has been easily halted.

  B.It has increased trade with the newspaper industry.

  C.It has encountered utter failure since its stock debut.

  D.Its shareholders have invested $ 50 billion in a social network.

  62. The crises Facebook is facing_____

  A.have been disclosed in the IPO prospectus

  B.are the universal risks Wall Street confronts

  C.disappoint its faithful users

  D.have existed for a long time

  63. To make its stock price reasonable, Facebook has to____

  A.narrow the IPO price range

  B.cooperate with Google

  C.keep enormously profitable

  D.invest additional $ 2.6 billion

  64. It can be inferred from the context that the "Achilles' heel" (Line 1, Para. 5) refersto____

  A.deadly weakness

  B.problem unsolved

  C.indisputable fact

  D.potential risk

  65. What effect will Facebook's failure in the market have?

  A.Its users' benefits will be threatened.

  B.Talented hackers will take down the website.

  C.The CEO will hold the super-voting stock.

  D.The company's innovation strength will be damaged.

  參考答案

  61.C)。本題考查第一段的主旨大意。此種題型可以使用排除法,將各選項代入原文來驗證對錯。A)“臉譜網的市場崩潰已被輕而易舉地制止了”,原文開篇指出,說臉譜網的市場崩潰將要結束未免太簡單了.A)與原文不符,故排除;B)“臉譜網增加了與報紙業之間的商務往來”,原文首段末句plus that of… 中的that指的是value,意指臉譜網自登陸納斯達克以來,損失的價值等同于幾個大型互聯網企業加上大部分報業價值的總和,B)與原文不符,故排除;C)“臉譜網自股票上市以來遭遇了巨大失敗”,由第一段中的burned,lost等詞可以推斷臉譜網上市后遭遇了巨大失敗,故為答案。

  62.D)。事實細節題。D)‘‘已經存在很長時間了”,與定位句中remain today的意思相同,故為答案。

  63.C)。本題考查臉譜網如何才能使其制定的股價合理,題干中的reasonable對應原文中的justify。定位句提到,要實現接近其公開募股說明書上的較低股價,比如每股28美元,這就要求臉譜網年收益增長要高達80%,并始終保持高利潤率,故答案為c)。

  64.A)。本段提到,臉譜網現在還未解決如何有效地在移動設備上做廣告這一問題,而用手機登錄其網站的用戶數量卻不斷飆升,且文章通篇語義色彩都是消極的,故可推出此處應指臉譜網商業模式中的致命軟肋,故答案為A)。

  65.D)。由定位句可知,臉譜網在市場上的失意不僅會影響到用戶,還會影響招募和挽留天才 黑客,而這些人正是扎克伯格創造力的命脈。由此推知,臉譜網的創新力會因其市場失意而受到損害,故答案為D)。